Städning av förråd!

I helgen ska vi försöka gå igenom förrådet i garaget! Hur mkt som helst där så nu ska vi börja gå igenom och kasta en massa skräp. Så på fredag ska A vara med farmor och farfar ett tag så vi kan hålla på i lugn och ro. Ska bli så skönt när det är gjort, får väl se hur långt vi hinner nu men då har vi åtminstone börjat.
Idag har vi varit till farmor, det var ett tag sen nu. Sen när vi kom hem så kom mormor och moster en liten sväng. Skönt att mormor mår bättre nu, hon såg då väldigt pigg ut. Dock tyckte jag hon gick lite dåligt. Fick 2 små pallar som hon hade målat, ja som man kan ha tex en liten blomma på eller bara som prydnad ändå. Jättesöta var dom. I morgon ska W på dagis och sen blir det till att gå upp till mo skolan igen för att kolla på brasa, får se om det går bra i år, för ifjol då gick det inte alls. Han blev så ledsen och började gråta när vi närmade oss elden. Inte konstigt i och för sig eftersom vi alltid sagt det är farligt och att han ska akta sig när vi eldar här hemma, sen ska vi plötsligt gå fram till en jätte eld med gigantiska lågor, nä nä honom gick det inte att lura så lätt inte.....*L*

Kalas.....igen!

Ja då var det dags för G att ha kalas för sina vänner. Eftersom hon fyller tio så blir det lite extra i år, vi har lånat lokalen där hennes pappa bor. Så har nyss varit dit och dukat lite och lämnat grejer till i morgon. Vi ska bjuda på taco´s och sen blir det marängsvisch. Ja så kommer kusin L och är lekledare, TACK för det gumman. Guld värt det. Så hoppas nu det blir en bra dag. Idag har A inte sovit mkt, men dom brukar ju reglera sånt där själv, men sist hon höll på så här då var det tänder på gång så undrar om det nu är det igen!?? jaja det visar sig i så fall. Nu ska jag gå ner och vara trevlig med min man som jag knappt sett sen igår morse.... Han fick en resa till Stockholm från jobbet för att se fotboll, så han kom hem 02.30 inatt! Sen har han jobbat och sen försvann ju jag iväg så nu ska vi umgås :-)

Dagen D!

image49Idag har vi då haft 10 års kalas. Hon har fått så mkt saker. Hon är jättenöjd med allt. Så far vi då till Åland i morgon det var oxå som en present och det var toppen tyckte hon. Hon har fått mkt pengar så nu kan hon köpa precis det hon vill sa hon Ler. A är bättre i förkylningen som tur är, och har sovit så bra i natt, skönt. Jag är en helt annan människa idag än igår då jag i princip varit vaken i 2 nätter. Tänk att livet återvänder av lite sömn! Hoppas nu bara S håller sig frisk, han börjar nämligen känna av halsen nu tyvärr. Men han får väl knapra alvedon annars..... W tycker det ska bli jättespännande att åka på den stora vita båten! Nej ska ta och packa lite snart då.

snart kalas igen!

Då är det snart dags för kalas igen då! G blir ju 10 år på lördag och hon har som vanligt längtat sen efter nyårimage48  men nu är det bara 2 dagar kvar! Tyvärr var vi vaken inatt, A var så täppt i näsan och i morse hade hon feber! Hoppas det går över fort för vi har ju en särskild överraskning till G vilket innebär att farmor ska få vara barnvakt på söndag till måndag. Så håll tummarna att hon piggnar på sig! ja och att ingen av oss andra blir sjuk! Jag är inte riktigt pigg heller..... Kusin L ska sova här från fredag till Lördag och då ska vi äta kräftor! Hade 2 paket kvar i frysen som vi kom på att vi skulle äta upp! Kräftor går ju faktiskt alltid ner! G fick beröm idag av sin lärare Sofia, hon berättade för mig att hon är så duktig på engelska. Hade säkert räckt upp handen 30 ggr!! Vilket är toppen för nu på samtalet vi hade så tyckte fröken att hon skulle försöka räcka upp hande lite oftare, för det gör inget OM det skulle vara fel svar. Alltid roligt när dom får beröm.  

Dop

Så var då dopet avklarat. Det gick så bra så, och barnen var duktiga. G läste en vers som hon lärt sig utantill, W orkade stå nästan hela tiden men på slutet satte han sig hos farfar. A grinade inget. Hon hade oxå fått sin första tand då på morgonen och nu är den andra på väg. Vi fikade efteråt hemma hos oss, och vi var 31 st allt som allt. Vi bjöd på hemmagjord smörgåstårta och så hade vi köpt vanlig tårta. Svärmor hade bakat bullar och två sorters kakor. Tack snälla! Lägger ut lite bilder för dom som är nyfiken.

image41
Tur vi har ett stort vardagsrum!
image42
Vikt proffsiga (enligt Natalie) servetter hade jag oxå gjort!
image43

image44
En bit av tårtan hann jag med att föreviga!
image45
Självklart måste hon få smaka av tårtan, dagen till ära.
image46
Sen var det dags att öppna presenter. Hon är inte klar än :-)

image47
Så här mycket fint fick hon! Tack alla Ni!

"Favorit" i repris!?:-(

Var till doktorn med G idag igen! Vaknade med världens förkylning, ont i halsen och lite feber trots pencillin. Men som tur var, var streptocockerna borta och CRP var bara 9. Hon hade visserligen svullen lymfkörtel men det ska ju gå över. Men då vet vi det varje fall. Hon brukar ju aldrig vara sjuk men nu är det tredje gången på en månad...... Svärmor passade dom andra två under tiden vi var hos doktorn och sen följde W med farmor hem. A ska få vara med mamma i morgon för vi ska städa, duka och förbereda smörgåstårta inför dopet. Såg idag att A håller på att få en tand! Hon var så gnällig igår mot för vad hon brukar så kollade igår men syntes inget, men idag lyste det lite vitt fast den är inte framme riktigt. Hon blev ju 5 månader igår!! Tiden går så fort.


Vart tog solen vägen?

Men hallå vad är det för väder vi har!?? blir ju riktigt deprimerad av all snö! Vill ha vår NU! Så här mkt snö har vi ju inte haft på hela vintern så varför måste den komma nu? Det bästa är väl att den inte ligger kvar allt för länge. Jag vill ha sol så isen på lillfjärden försvinner lagomt till den 14/4. Är nämligen med i HT´s tävling om det. Så hade för avsikt att vinna så klart. Annars har jag bara dopet i tankarna, men snart är det söndag så kan jag släppa det och koncentrera mig på nästa sak. Gabriella 10 år! Måste ha presenter.... men det brukar lösa sig!
Köpte en barnmatsburk idag, A åt mer än halva och efterrätt på det! Jätte kul när det går framåt. Jag lagar ju annars maten till henne men ibland är det ju bekvämt. Första gången hon åt så mkt mat. Roligt!!

Söndag 6/4

Går riktigt bra att få i W sin medicin som tur är. Just nu sitter han och målar med vattenfärger, han älskar att måla. Han har även idag för första gången skrivit sitt eget namn! Inte illa tycker jag, han är ju bara 3 år. Kollade hur gammal G var när hon skrev sitt namn och hon var 4,5 men istället har ju hon pratat sen hon var 10 månader så det jämnar ut sig....*L* Haft så ont i skallen i ngr dagar nu och vaknade i morse och hade så ont i nacken och ner över skulderbladen, kändes som om jag inte kunde hålla huvudet uppe, men med värktabletter i kroppen så känns det åtminstone lite bättre. Hoppas det går över fort. Till helgen då är det dop så blir att dona med det till veckan. Var i väg igår och hittade ett par nya byxor och en skjorta till W. Hittade inget till G så mamma ska sy en kjol så får vi se hur den blir om hon vill använda den. Hittade som vanligt inget till mig heller, men kanske hinner jag ner på stan något mera, annars får jag väl duga ändå!

Besök hos doktorn X 2!

Besöket hos doktorn igår resulterade i pencillin för G, hon var lite röd i örat så dom tog halsprov som visade positivt för streptococker! Då ville han jag oxå skulle ta eftersom även jag haft ont i örat men mitt var då negativt. Så fick en tid idag för W som inte varit sjuk men varit så tät i näsan hur länge som helst. Hans ena öra var även det lite rött, så tog ett halsprov på honom som oxå var positivt! Så hoppas nu han får i sig sin medicin utan krångel! Ska ta om en stund.
Kul Kristina att du ska gå! Ser fram emot det, vi kunde väl hålla lite kontakt när det närmar sig, ja om du tänkt gå på 49:an innan och så! Det tycker jag vore trevligt.
Var upp på jobbet idag med, det var trevligt att träffas en stund. Kollade nya schemat och det såg väl rätt okej ut. Lämnade även in mina steg för mars då, så nu hoppas vi på vinst då skratt.

Onsdag 2/4

Tänkte blogga igår men se det gick inte att komma in hit, så gör ett nytt försök idag. Ställde mig på vågen i måndags för att se hur mkt jag gått upp efter både påsk och sen festligheterna i helgen, döm om min förvåning när vågen bara visade ett hg upp!!! Glad är ju jag för det. Så nu är det pointsräkning igen men får vara medveten om att det kan komma efter också,  så kan stå still eller bara gå ned lite på en vecka. Men nu tar jag i med hårdhandskarna så jag hinner gå ned lite till Ålandstrippen!! Ja om bara 2 veckor nu så blir det dop, så det ska fixas lite till det oxå. Sen fyller G 10 år! Ska föresten åka till doktorn med henne idag, hon blev ju förkyld och sen så ont i örat, värken gick bort men nu har hon som ett lock i örat plus att hon hör så dåligt! 
Ja sen i slutet av maj efter åland då blir det ju klassfesten, S fick även han ett brev om klassfest så nu blir det till att ordna barnvakt! Vilket inte är det lättaste fick jag höraimage39 jo då vi är så lyckligt lottade att ha så många runt omkring oss så det är nog inga problem alls. Trevligt tycker jag att vi ska iväg båda två, och på samma ställe.

image40

Alltid när A ligger på golvet så måste även W göra det, och helst så nära som möjligt! 

RSS 2.0