Fem minuters metoden

Som Ni redan vet så har vi ju haft det jobiigt med sömnen en vääldigt lång tid. Men vi var i tisdags på BVC, william skulle på 4 års kontroll. Då passade vi på att fråga om detta som blivit ett stort problem. Fick lite papper att läsa om sömn och det var väldigt bra läsning! 95% av alla barn som vaknar på natten har fått hjälp att somna på kvällen.( Hm... ja det blev ju så när hon hade ont av att få tänder) Ni som är intresserade att läsa kan gå in här. Så sagt och gjort så började vi med 5 min metoden redan i tisdags kväll. Hon grinade i 15 min sen blev hon tyst och somnade. Sov HELA  natten!!  Kväll nr 2 somnade hon efter 7 min, sov ända till 03.30 vilket ändå är toppen mot för hur vi haft det. Igår tog det 10 min sov sen till 04.20! Så idag när hon skulle sova middag gjorde jag på samma sätt. Ni som läser ser att man skulle vänta med middagen. Tog 4 min bara sen blev hon tyst och somnade! Så trots tidiga dagar så är man ändå mer utsövd, bara att få sova utan att bli väckt flera ggr är positivt. Förhoppningsvis blir det bara bättre och bättre.

Nu ska jag gå ner och äta.

Dagens frågor!?

Hur skulle vi se ut om jorden var fyrkantig?? Svaret på det kunde William svara själv på eftersom jag inte hade något svar.....Men jag kan tyvärr inte beskriva det han sa i ord här. Nästa fråga var ändå lite lättare. Vilken form har hjärnan!?? Dom har sina funderingar dom små liven. Däremot visste han vad man gör med hjärnan när vi frågade. På tisdag ska han till sin farmor och farfar och sova över. Leka med sin kusin, det ska bli roligt!  Lisette ska sova här hos oss för dom är alla lediga på onsdag. På torsdag ska jag träffa Anneli och Annica, vi ska äta lunch och surra, det ser jag fram emot! Varför gör man inte sånt oftare? William har föresten sovit borta en del nu. I lördags var han hos mormor och morfar. Han och mamma åkte tåg hem till dom. Lördagen före det var han hos Natalie. Dom spelade spel, såg på tv och bara myste. Men när vi frågade honom om dom haft det bra och vad dom gjort var det att dom ätit i vardagsrummet som verkade vara det bästa! Stefan och barnen var ute i snön i dag medans jag lagade middag. Så här kommer två vintriga bilder.


LURAD!!

Vi ska inte alls tro att vi ska sova om nätterna!! Inatt vaknade hon 00.45 och efter några försök att somna om så gav hon upp och somnade åter 03.40, så vaknade då William och var kissnödig en halv timme efter det! Om man bara visste NÄR det ska gå över och hon tänker börja sova på natten så vore det hanterbart även om det skulle dröja väldigt länge. Just nu känns det bara tröstlöst! Jag vill väldigt gärna sova om natten förstår Ni! Övervägde i natt att skaffa barnflicka, fast då måste vi bygga ut eller göra om garaget*L* Så man slipper märka att dom är uppe.....Hon blir ju trött mot eftermiddagen eftersom hon inte får sova middag så länge, vilket gör att hon är väldigt grining och bara vill bli buren på! Och eftersom man är trött själv så är inte tålamodet det allra bästa. Så nu har jag klagat klart.

Så det så!

Måste bara få meddela att vår dotter visst kan ha håret i en tofs :-) Måste även få berätta att hon sovit hela natten i natt!!! Ja sist var det väl i början av december tror jag!? Hon vaknade till vi 22.30 men då hade vi ju inte somnat än och sen sov hon till 08! Super skönt! Hoppas nu att det håller i sig, så det inte bara blev ett lite missöde från hennes sida!


Snygg i håret ;-)

Lördag

Idag har jag och Gabriella varit en sväng på stan. Hon hittade två tröjor på Kapp-Ahl. Hon fick presentkort i julklapp. William han är hos Natalie och Jocke. Han ska sova där. Han har själv kommit på det. Dom hade spelat Fia med knuff och han hade visst varit duktig och spelat själv. Han har även skickat ett brev till sin mormor och jag blev fakiskt förvånad för han skrev nästan en hel mening själv. Jag sa han kunde be om hjälp för jag höll på med maten. Men när han gjorde det då hade han helt själv skrivit nästan hela meningen själv. Han är ju ändå bara nyss fyllda 4! På måndag fyller mamma år, men vi ska dit i morgon på middag istället. Så ifall jag inte skriver på måndag så säger jag   redan nu!!

Vilken prinsessa!

Klänningen som Angelica fick i julklapp av Lisette testades nu ikväll. Angelica gick runt runt i den som om hon verkligen kände sig fin!! Lisette har gjort den i slöjden på skolan så dom skulle ha ett foto med sig så vi passade på att ta lite bilder. Ni måste få se våran prinsessa och den vackra känningen.
Stolt!

Idag tog jag mod till mig och bakade Thekakor! Hör och häpna när det gick bra och dom blev goda!! Riktigt stolt över mig själv, om jag nu får skryta lite.Så det var nog inte sista gången! Angelica bara går mer och mer nu, så roligt att se. Ser hon nåt på golvet så stannar hon och plockar upp det och går vidare så balansen finns där nu. Kort uppdatering men bättre än inget!?

sov gott

2009

I lördags var jag ner till Söderhamn och shoppade lite med mamma. Vi var på variant så handlade en hel del! Bla kläder till barnen. William fick 2 par byxor och en jacka han kan ha till våren. Angelica fick sig ett par byxor och en stickad jätte fin tröja. Gabriella köpte jag inga kläder till det gjorde däremot mamma. Hon fick sig täckbyxor och en jacka som kostade 75 kr per del!! Sen köpte jag tyg till barnens fönster. Svampbob till William, Nalle Phu till Angelica(som jag även tänkte att W ska få låna) och så valde G ett jätte fint tyg till sitt rum. Mamma hittade ett fint tyg till vårat kök! Så igår var mamma här och sydde åt mig! Så nu är det så fint överallt!! Tack snälla, snälla mamma!!Igår var vi då åter tillbaka i vårt hälsosamma liv!! Så jag var iväg och tränade och Stefan åkte skidor. Idag har jag varit på en rask promenad i 40 min och S är återigen ute på skidorna nu. Men som Natalie sa i jul det är inte det man går upp mellan jul och nyår som är det värsta utan det man går upp mellan nyår och jul!  Nu måste man nog snart säga att Angelica går. Ja inte obehindrat ännu men går verkligen mycket hela dagarna. Nyss gick hon från hallen och in i köket(förbi kylen) så det blev ju en rätt lång bit. Så gör hon ofta nu, så det står inte på innan hon väljer att gå framför att krypa! Hon har även börjat klättra. Klättrar upp på sin korgstol, upp på pallen i W´s rum och vidare upp på bordet! Igår kröp hon för första gången upp i sofffan! Men kryper man som en apa så ska hon väl klättra som en!


Gabriellas rum.

Williams rum.

Angelicas rum.

köket.


RSS 2.0